Rahim Ağzı Serviks Kanseri Ameliyatı
Rahim Ağzı Serviks Kanseri Ameliyatı Rahim ağzı kanseri tedavisinde birinci tedavi olarak, bazı hastalarda ameliyat bazı hastalarda radyoterapi (ışın tedavisi) uygulanır.
Ameliyat tedavisi, açık yöntemle veya kapalı (laparoskopik) yöntemle uygulanmaktadır.
Rahim ağzı kanserinde açık veya kapalı ameliyat yönteminden hangisinin uygun olduğuna hastanın ve hastalığın birtakım özellikleri göz önünde bulundurularak karar verilir.
Her hastaya kapalı yöntem uygun olamaz.
Kapalı ameliyat bazı merkezlerde robotik cerrahi yöntemi ile de uygulanabilmektedir.
Açık ameliyat, laparoskopi yöntemi, robotik cerrahi yöntemi: Ameliyat bu üç yöntemden hangisi ile yapılırsa yapılsın, yapılan ameliyat yani çıkarılan doku ve organlar aynıdır, sadece ameliyatın yapılış şekli ve aletler değişmektedir.
Kapalı yöntemlerle yapılması halinde hastanın karnındaki kesi izleri çok az olmaktadır ve hastanın iyileşme süresi çok daha kısa olmaktadır.
Rahim ağzı kanseri ameliyatı ne kadar sürer?
– Açık ve kapalı ameliyatlarda süre çoğunlukla benzerdir. Eğer rahim ve lenf bezleri tamamen alınacaksa ameliyat ortalama 3-4 saat kadar sürer.
– En erken evre rahim ağzı kanserlerinde yapılan konizasyon işleminde, sadece rahim ağzından bir parça alındığı için işlem süresi ortalama yarım saat kadar kısadır.
HPV virüsü, Genital Siğilerin Tedavisi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
HPV bir vürüstür Lezyonları, siğil benzeri normal siğiller değildir. HPV virüsünü Negatif etmek gerekir. Normal siğil olmadığı için Yakmayla, Dondurmayla, Lazerle, Asit içerikli damlalar ve krem ile geçmez. Cildinizi tahriş ettiğiniz için çoğalarak yayılır.