Eşimde genital siğiller var! HPV Nedir? En iyi tedavisi.
Eşimde genital siğiller var! Eşimde genital siğiller var!, En iyi tedavisi👍, Siğillere son, Genital siğillere kesin çözüm, Eşime siğil nasıl bulaştı, HPV virüsü tedavisi kesin çözüm, Doğal siğil tedavisi nedir?
Erkeklere HPV teşhisi konulursa, kadınlara hemen HPV DNA testi yaptırılmalıdır.
Test sonucuna göre tedavi ve takip protokolleri belirlenmelidir.
Düşük riskli HPV tipleri Eşimde genital siğiller var!
Düşük riskli HPV tipleri tespit edilirse veya HPV tespit edilmezse hemen aşılama yapılmalı ve eşin HPV tedavisi tamamlanana kadar çift prezervatif ile korunmalıdır.
Yüksek riskli HPV Eşimde genital siğiller var!
Yüksek riskli HPV saptandığında kolposkopi yapılmalı ve gerekirse biyopsi ve sıkı takip protokolleri ile hasta rahim kanserine karşı korunmalıdır.
Bir kadına HPV teşhisi konulursa, erkeğe HPV DNA testinin yapılıp yapılmaması tartışmalıdır. Erkeklerin aşılanması hala tartışılmaktadır.
9-26 yaş arası erkeklerin aşılanmasının virüsün yayılmasını önlediği ve penis, baş ve boyun ve anal kanserlere karşı koruduğu bilinmektedir.
Eşlerden birinde HPV bulunması, çift arasındaki ilişkiyi sorgulanır hale getirir. HPV’nin çoğunlukla cinsel yolla bulaştığını bilmek önemlidir.
Uzun kuluçka süresi ve virüsün vücutta uzun süre kalması nedeniyle, virüs çift birleşmeden önce bile vücuda girmiş olabilir.
Bir erkek virüsü mevcut ilişkisinden önce kapmış ve mevcut partnerine/eşine geçirmiş olabilir.
Kadınlarda ilk enfeksiyonun belirtileri bazen çok hafif olduğu için hiç fark edilmeyebilir ve şimdi ortaya çıkan lezyonlar ilk enfeksiyonun tekrarlaması olabilir.
Genital HPV’nin cinsel olmayan bulaşması tartışmalı bir konudur.
Cinsel olarak deneyimsiz genç kadınlarda yapılan çoğu çalışma (Andersson-Ellström ve diğerleri, 199 ; Dillner ve diğerleri, 1999), HPV’nin cinsel olmayan bulaşmasının nadir ancak mümkün olduğunu göstermiştir.
Bununla birlikte, birkaç çalışma HPV’nin bazen cinsel ilişki dışında da yayılabileceğini bildirmiştir.
Olası cinsel olmayan yollar arasında dikey geçiş, fomitler ve ciltten cilde teması içerir
(Pao ve diğerleri, 1992; Cason ve diğerleri, 1995; Winer ve diğerleri, 2003; Mindel ve Tideman, 1999; Frega ve diğerleri, 2003; ).
Balmumu ile enfekte olmak mümkündür, ancak nadirdir.
Ağda, virüsün yerleştiği deriden canlı hücreleri çıkararak ve sonraki ağda işlemi sırasında tahriş olmuş cilt bölgesine aktararak virüsü yayma riskini içerir.
Eşler birbirini suçlamadan önce bilsinler ki bu ihtimaller de olabilir.
HPV virüsü, Genital Siğilerin Tedavisi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
HPV bir vürüstür Lezyonları, siğil benzeri normal siğiller değildir. HPV virüsünü Negatif etmek gerekir. Normal siğil olmadığı için Yakmayla, Dondurmayla, Lazerle, Asit içerikli damlalar ve krem ile geçmez. Cildinizi tahriş ettiğiniz için çoğalarak yayılır.